Wednesday, 16 May 2012

Produk Keluaran Public Gold

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia...
 Hari ini saya akan kongsikan produk2 keluaran Public Gold...Ye la macamana nak invest kalau tak tau produk yang dijual...

Sebelum tu, saya nak cerita sikit mengenai Public Gold walaupun kat luar tu banyak tempat yang menjual produk berkaitan emas ni...

Public Fine Gold International Sdn Bhd yang ditubuhkan pada 23 Mei 2008 adalah sebuah syarikat yang menjalankan perniagaan menjual & membeli Emas dan Perak bagi tujuan pelaburan disamping mereka juga ada menjual produk barangan kemas bagi mempelbagaikan variasi keluarannya. 
Public Gold telah mendapat pengiktirafan dari Malaysia Book Of Record sebagai syarikat tempatan pertama di Malaysia yang menghasilkan Emas & Perak bagi tujuan Pelaburan. Kini, hanya dalam masa kira-kira 3 tahun sahaja, pelbagai anugerah dan pengiktirafan telah berjaya dirangkul oleh Public Gold, diantaranya Malaysia Bussines Award, APEA Award, KWYP Award dan ARIFF Award.

Syarikat Public Gold pada hari ini mempunyai fungsi yang sama sebagaimana kedai-kedai menjual emas yang lain seperti Poh Kong, Habib Jewels, Tomei dll, cuma perbezaannya adalah Public Gold memfokuskan jualan Emas untuk tujuan pelaburan dan kedai2 emas yang ada di pasaran lebih memfokuskan jualan emas untuk tujuan perhiasan.

Produk-produk Public Gold terdapat dalam bentuk Gold Bar, Syiling Emas, Syiling Dinar, Emas Perhiasan (I-Series) dan Emas Putih (Silver).

1. Gold Bar